Gebeliğin 9 haftası

Gebeliğin 9 haftası

Gebeliğin 9 haftası bebeğinizin artık fetus olduğu zamandır. 9 hafta gebelikten önce bebek bir embryo olarak kabul edilmekteyken bu haftadan itibaren fetus olarak adlandırılır. Bu durum bebeğinizin büyümesi ve güçlenmesi anlamına gelmektedir. Bebeğinizin görüntüsü artık gerçekten bir bebek şekline benzemeye başlıyor.

Gebeliğinizin 9. Haftasında iken bütün hayati organlar oluşmaya zaten başlamıştır. Bebeğinizin yüz hatları da oluşmaktadır.

Gebeliğin bu haftasında daha önce yaşadığınız belirtilerinde devam etmesi normal sayılır.

Bebek boyu 18 mm civarında olacaktır. Ağırlığıysa 3 gram kadardır. Yani bir zeytin tanesi kadar büyüklüktedir. El ve bacak eklemlerinde hareket vardır. Saç kökleri oluşmaya başlar. Dişleri hafiften oluşmaya başlar.

Ultrason eşliğinde bebeğin cinsiyetini görmek için heyecanlanıyorsunuz ancak biraz daha erken.

Midenizde yaşayacağınız ekşime problemi bu dönemde sizi rahatsız edebilir. Mide problemlerine neden olabilecek baharatlı beslenme tarzından kaçının.

Ailenizde yaşanan genetik hastalık öyküsü varsa bu dönemde hekiminiz ile bebeğinize herhangi bir genetik test yapılıp yapılmayacağına karar verebilirsiniz.

Beslenme listenize kepekli tahılları, sebzeleri, meyveleri, baklagilleri ekleyin. Bu besinler liflidir ve sizin için faydalı olacaktır.

Beslenirken uzak durmanız gereken liste ise beyaz un mamulleri, beyaz renkli pirinç ve rafine edilmiş tahıllar, makarnalar ve rafine tahıllar olmalıdır.

Günlük yürüyüş yapmaya dikkat etmelisiniz ve yeterli miktarda yürümelisiniz. Yürüyüşle birlikte yüzme iyi bir alternatif olabilir.

Beslenme şekliniz bu dönemde kabızlığa sebebiyet verebilir.

Günlük ortalama 8-9 bardak sıvı alın. Bu sıvı su, taze sebze meyve ya da sebze suyu, et suyu da olabilir. Bu şekilde sindiriminiz daha kolay sağlanabilir ve kabızlığı engelleyebilir.

Tuvalet ihtiyacı duyduğunuzda bu ihtiyacınızı ertelemeyin, o anda tuvalete gidin yoksa bağırsaklarınız zorlayabilirsiniz.

Bu ayda göğüsleriniz biraz daha büyüyecektir sutyenleriniz sıkmaya başlayabilir.

Doğumla alakalı maddi hazırlıkları da araştırmalısınız.

Özetleyecek olursak gebelik sürecinizin her anında egzersize önem vermelisiniz, beslenme şeklinizi gebeliğinize uygun besinleri de ekleyerek takviye etmelisiniz, ilgili kontrolleri ve tahlilleri zamanında yaptırıp süreç boyunca bilgili ve ilgili davranmalısınız.

Gebeliğin 9 haftası

5/5 - (1 vote)
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

0 0 votes
Memnuniyet
Subscribe
Bildir
guest
Memnuniyet
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
0 (312) 210 1626