Gebeliğin 6 haftası

Gebelik belirtilerinin sıkıntılı anlarını yaşarken bebeğinizin yüzünün şekil aldığı haftaya geçiyorsunuz. Yüzde bulunan çene ve yanaklar hatta diğer bölümleri de şekilleniyor. Bu durum sizi biraz daha moral verebilir.

Bebeğinizin kalbi beşinci hafta ile altıncı hafta arasında atmaya başlar. Ultrason eşliğinde de kalp atış sesini duyabilirsiniz.

Gebeliğin 6 haftası ile hayati organlarda ciğerleri ve böbrekleri de şekillenmektedir.

Doğum geri sayım olarak bakacak olursak 7 ay kaldığını ve 2. Ayı yaşadığımızı görüyoruz. Bebeğinizi boyutları bir yetişkin tırnağı ya da bezelye tanesi büyüklüğü civarlarında tanımlayabiliriz.

Aşerme adını verdiğimiz ve belki normal şartlarda tüketmediğiniz bir besini yeme isteğiniz de olabilir. Yine sık şekilde idrar yapma isteği bu hafta da devam edebilir.

Artan HCG hormonu pelvik bölgeye doğru kan akışını arttırır. Pelvik bölgeye doğru artan kan akışı nedeni ile cinsel istek artabilirken bir önceki maddede bahsettiğimiz sık idrar ihtiyacı da oluşur.

Hamile kadında böbrekler daha işlevsel bir hal alarak atıkları daha iyi süzebilmektedir.

Yine bu haftanın beklentileri arasında mide de yaşanabilecek ekşime hissi ve bağırsaklarda hazımsızlık problemi olabilir. Midemizin üst tarafında bulunan ve sindirimi besleyici etki sağlayan sistemin engellenmesi nedeniyle mide ekşimesi problemi 9 ayın kalanında maalesef yaşanabilir. Ancak bu sıkıntının etkilerini azaltabilmek adına beslenme listenizi yağdan uzak ve baharatlar kullanmadan yapmalısınız. Beslenmenin yanı sıra giyim tarzınızda da vücudunuzu sıkacak şekilde kıyafet tercihi yapmamalısınız.

Göğüsleriniz büyümeye devam ediyor, emzirme hazırlığı yapıyor ve hamile anne adayı da bu durumun rahatsız etkilerini yaşıyor.

Deniz ürünlerini bu dönemde tüketmeniz bebeğinizi gelişimi ve sizi sağlığınız açısından önemli bir durum. Ancak bu dönemde cıva içeriği olabilecek deniz ürünlerinden kaçınmalısınız.

İdrar yapımı sırasında herhangi bir yangı veya acı hissi yaşıyorsanız idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor olabilirsiniz. İdrar yolu enfeksiyonu gebelik için riskli bir durum ve doktorunuz ile görüşüp bu rahatsızlığı bir an önce tedavi etmelisiniz.

Egzersiz ve yürüyüş yapmakta oldukça önemli, normal yaşantınızda da gebelik döneminde de o an ki şartlarınıza uygun hareketler ile egzersiz yapmalısınız ve yürümelisiniz.

Gebeliğin 6 haftası

 

İçeriğimizi Oylayın!
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

0 0 votes
Memnuniyet
Subscribe
Bildir
guest
Memnuniyet
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
0 (312) 210 1626