Gebeliğin 5 haftası

Hamilelik gurubunun içinde yer aldığınız bir dönemdesiniz. Yani hamileliğinizi öğrenmiş ya da öğrenecek olduğunuz bir an. Adet süreniz gelmiş ama adet olmuyorsunuz ve aklınıza gelen ihtimal doğru çıkıyor, gebelik! Vücudunuza yaşadığınızı hissettiğiniz değişiklikler de hamileliğinizin etkileri.

Gebelik döneminde oluşan bebeğiniz henüz bir ufak meyvenin çekirdeği kadar boyutta. Yani embriyo ölçülebilir bir boyuta gelmiş durumdadır. Bu dönemde büyüme hızı gelecek hafta şimdikini iki katı olacak şekildedir.

Vücudunuzda yaşamaya başladığınız değişimlerin ilk adımlarını yaşamaktasınız henüz, bu değişimleri şu şekilde anlatabiliriz;

Sabah bulantıları şikayetleri yaşamanız büyük bir ihtimal,

Memelerinizde ağrı ve acı hissi olacaktır. Çünkü bebeğinizi beslemek için göğüsleriniz hazırlık yapmaktadır.

İlk maddede bahsettiğimiz sabah bulantıları aslında günü her anında yaşanabilir ve bu durum hamileliğin ilk dönemi boyunca devam edebilir.

Yaşadığınız gebelik çoğul bir gebelik süreci ise şikayetlerinizde artış görülmesi de olasıdır.

Bu dönemde kendinizi yatıştırmak için çeşitli nefes terapileri ve alternatif çözümler deneyebilirsiniz.

Yoğun çalışan kadınlar işlerinin ortasında uyku isteği ile kendilerini uyurken bulabilirler. Yeni bi canlıyı dünyaya getirmek kolay değil tabi ki.

Gebelik egzersizleri ile bu uzun süreçte vücudunuzu desteklemelisiniz.

Böbreklerde yaşanan değişim nedeniyle de sık idrara çıkma ihtiyacı duymanız normaldir.

Bu dönemde yaşayacağınız kramplar embriyonun uterusta yerleşme mücadelesini anlatabilir.

Bu dönemden sonra yaşanabilecek şiddetli bir kramp durumunda doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

Yaşayacağınız cinsel ilişki sonrasında hafif bir kanlanma durumu yaşayabilirsiniz ancak yine de böyle bir durumda hekiminize başvurmanız sağlıklı olacaktır.

Bir de daha şanslı anne adayları var. Bu adaylar 5 haftalık süreçte rahatsız edici belirtilerin hiçbirini yaşamamış bile olabilir.

Tüm bu süreçler boyunca kilo alımınıza dikkat etmelisiniz ve düzenli şekilde doktor takibinde olmanız gerekmektedir. Ne kadar kilo alacağınız doktorunuzla hesaplayabilirsiniz.

Ve bütün bunlar olurken siz hayatınız belirli bir düzen içine yaşamalısınız, günlük su alımınıza dikkat etmelisiniz, yeteri kadar dinlenmelisiniz ve beslenmenizi dengeli ve düzenli bir şekilde yapmalısınız.

Gebeliğin 5 haftası

İçeriğimizi Oylayın!
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

0 0 votes
Memnuniyet
Subscribe
Bildir
guest
Memnuniyet
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x
0 (312) 210 1626